مراسم بزرگداشت روسای فقید سازمان بهزیستی کشور با حضور رئیس سازمان بهزیستی کشور و اعضاء شورای معاونین در ستاد مرکزی برگزار شد و ساختمان‌های ستاد مرکزی به نام شهید فیاض‌بخش، مرحوم حجت‌الاسلام اژه‌ای و مرحوم راه‌چمنی نام‌گذاری شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل، مراسم بزرگداشت روسای فقید سازمان بهزیستی کشور (شهید فیاض‌بخش، مرحوم حجت‌الاسلام اژه‌ای و مرحوم راه‌چمنی) با حضور رئیس سازمان بهزیستی کشور و اعضاء شورای معاونین در ستاد مرکزی برگزار شد.

دکتر کاظم نظم‌ده: تفکر آینده‌نگری شهید فیاض‌بخش بهزیستی را به درختی تنومند بدل کرده است

در ابتدای این مراسم «کاظم نظم‌ده» مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه یکی از حقوق، درمان درد نیازمندترین مردم از ازل تا ابد بود است، گفت: شهید فیاض‌بخش، مرحوم حجت‌الاسلام اژه‌ای و مرحوم راه‌چمنی تفکر معنوی خود را هزینه این مهم کردند.

مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد سازمان بهزیستی کشور، ادامه داد: با تفکر آینده‌نگری شهید دکتر فیاض‌بخش سازمان بهزیستی کشور به درختی تنومند بدل شده که نیازمندی‌های میلیون‌ها نفر از افراد تحت پوشش اعم از معلولان، کودکان بی‌سرپرست و … مرتفع می‌کند.

وی با اشاره به خدمت شادروان دکتر راه‌چمنی در دوارن تصدی در سازمان بهزیستی کشور، عنوان کرد: قانون جامع حمایت از حقوق معلولان برای نخستین‌بار در زمان وی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید؛ حیات فکری اجتماعی همیشه به عنوان باقی و صالحات ثبت می‌شود و چراغ هدایتی برای آیندگان خواهد بود.

دکتر مسعودی‌فرید: مشاوره‌های روانشناختی، ژنتیک و … از درون سازمان بهزیستی کشور جوشیده است

در ادامه دکتر «حبیب‌الله مسعودی‌فرید» معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به دستیابی بهزیستی به ادبیات جدیدی در حوزه اجتماعی و توانبخشی، افزود: واژه‌های قادرسازی و توانمندسازی، اجتماع‌محوری، مهارت‌های زندگی و … در ادبیات شهید دکتر فیاض‌بخش بیانگر نگاه آینده‌نگارانه وی به مسائل بهزیستی است که متبلور و گسترش یافت.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه بهزیستی تنها یک سازمان صرفاً اجرایی نبوده است، تصریح کرد: بهزیستی، نهادی ایده‌پرداز و خلاق بوده است و با تغییر پارادایم در زمینه رفاه و مسائل مربوط به بهزیستی فعالیت کرده است.

به گفته وی مشاوره‌های روانشناختی، ژنتیک و … از درون سازمان بهزیستی کشور جوشیده است و هر یک از افرادی که تصدی این نهاد حمایتی را برعهده داشتند مسیر رو به تعالی را ترسیم کردند که تاکنون طی شده است.

دکتر مسعودی‌فرید، در پایان یادآور شد: گرچه در دولت‌های مختلف ارتباطات و تعاملات متعدد و خوبی را با بدنه دولت داشتیم و هر چند بخش اعظمی از موفقیت‌های سازمان بهزیستی کشور مرهون تعاملات مدیران با بدنه دولت بوده است اما بخشی دیگر به سبب حضور همین مدیران بوده است که جهت‌گیری‌های تعالی‌ساز ایجاد کردند و هنوز اثرات و راه شهید فیاض‌بخش، مرحوم حجت‌الاسلام دکتر اژه‌ای و مرحوم دکتر راه‌چمنی ادامه دارد و راه آیندگان را مشخص کرده است.

فرزند شهید دکتر فیاض‌بخش: یکی از مواهب دوران تصدی دکتر قبادی‌دانا ثبت تجارب روسای ادوار است

در ادامه مراسم بزرگداشت روسای فقید سازمان بهزیستی کشور دکتر «احمدفیاض‌بخش»، از تلاش‌های دکتر قبادی‌دانا و تیم مدیریتی علی‌رغم تحریم‌ها و شرایط سخت کرونایی در راستای خدمت به جامعه هدف قدردانی کرد و با تاکید بر ثبات مدیریتی، گفت: دکتر قبادی‌دانا جزء اولین افرادی بودند که با حجت‌الاسلام رئیسی در مسند قوه قضائیه دیدار داشتند و امیدواریم این ثبات در راستای استفاده از تجربیات و حفظ سوابق فعالیت اتفاق بیفتد.

فرزند شهید دکتر فیاض‌بخش با اشاره به پروژه ثبت تجارب روسای ادوار، افزود: بعد از انفصال روسا از سازمان بهزیستی کشور شرایطی وجود نداشت تا به صورت سیتماتیک تجارب آنها به نسل‌های آینده منتقل شود. یکی از مواهب دوران تصدی دکتر قبادی‌دانا ثبت روسای ادوار است.

همسر زنده یاد دکتر اژه ای: نظام امدادرسانی و رفاه اجتماعی نباید متکی به شخص باشد 

دکتر «ملوک السادات بهشتی» همسر مرحوم حجت الاسلام اژه‌ای و فرزند شهید مظلوم آیت‌الله بهشتی در این مراسم با اشاره به تلاش شهید فیاض‌بخش و مرحوم حجت‌الاسلام اژه‌ای برای قانونمند کردن همه امور در سازمان بهزیستی کشور، عنوان کرد: اولین ایده مرحوم اژه‌ای، ارائه خدمات در قالب وزارتخانه بهزیستی بود و طبق نظرات دولت وقت تمامی امور خیریه و رسیدگی به بحث آسیب‌های اجتماعی باید به صورت منسجم صورت می‌پذیرفت و تمامی سازمان‌ها با خدمت‌رسانی یکسان و پراکنده باید تحت پوشش یک وزارتخانه فعالیت داشته باشند.

 همسر زنده‌یاد حجت الاسلام دکتر اژه‌ای، ادامه داد: علاقه وی به موضوع آسیب‌های اجتماعی و فعالیت‌های خیرخوهانه سبب شد تصدی سازمان بهزیستی کشور را قبول کند؛ لذا لایحه وزارت بهزیستی را با درنظر گرفتن انسجام با هدف حذف پراکندگی و موازی‌کاری‌ها تهیه کردند تا همه افراد نیازمند بتوانند از چرخه حمایتی بهره‌مند شوند.

وی، تصریح کرد: چرا هنوز از مدیریت واحد در امر امدادرسانی بهره‌مند نیستیم و چه چیزی باعث شده علی‌رغم این همه تجربه مدیریتی در بحران‌ها با مشکل روبرو شویم. جای بسی تاسف است که انسجامی درنظر گرفته نمی‌شود تا هدفمند امدادرسانی صورت پذیرد.

دکتر بهشتی با بیان اینکه نظام امدادرسانی و رفاه اجتماعی در دیگر جوامع پابرجاست و متکی به شخص نیست، یادآور شد: در کلام امام خمینی(ره) نیز بر اینکه این نظام نباید به اشخاص وابسته باشد تاکیده شده است لذا امیدواریم در حوزه رفاه اجتماعی شاهد انسجام اجتماعی باشیم.

فرزند زنده یاد دکتر راه‌چمنی: امیدواریم زیست و زندگی بهتری برای ایرانیان بالاخص جامعه هدف ایجاد شود

دکتر «محسن راه‌چمنی» فرزند مرحوم راه‌چمنی نیز در مراسم بزرگداشت روسای فقید سازمان بهزیستی کشور، گفت: امیدواریم شرایطی در کشور ایجاد شود تا زیست و زندگی بهتری برای تک تک ایرانیان بالاخص جامعه هدف ایجاد شود.

دکتر قبادی‌دانا: رونمایی از کتاب ثبت تجربیات علمی و مدیریتی روسای ادوار بهزیستی در آینده‌ای نزدیک

در پایان این دیدار دکتر «وحید قبادی‌دانا» رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه زنده نگه‌داشتن یاد اسطوره‌ها و الگوهای جامعه یکی از وظایفی است که برعهده داریم، گفت: این سنت حسنه از سالیان گذشته در سازمان بهزیستی کشور ساری و جاری بوده است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به بنیان نهادن شجره طیبه بهزیستی توسط شهید دکتر فیاض‌بخش، ادامه داد: وی همه تلاش خود را در راستای خدمت به جامعه هدف بهزیستی، نیازمندان، افراد دارای معلولیت، فرزندان دارای سرپرست غیرموثر، زنان سرپرست خانوار  و … بکار گرفتند.

وی با اشاره به طرح پژوهشی تجارب روسای ادوار، تصریح کرد: در زمستان ۹۷ از روسای سابق سازمان بهزیستی کشور دعوت کردیم تا از نظرات و تجاربیات آنها استفاده کنیم چراکه این یک میراث گرانقدری است که در اختیار ما قرار می‌گیرد.

دکتر قبادی‌دانا با اشاره به تجمیع فعالیت‌ها و خدمات حوزه رفاه اجتماعی، عنوان کرد: این یک تجربه درستی بوده که پیگیری و بیان شده است. پنجره واحد خدمات تجمیع فعالیت‌هایی که در حوزه اجتماعی انجام می‌شود و ما هم این امر را پیگیری کردیم و این ایده را که شهید فیاض‌بخش داشتند و مرحوم حجت الاسلام اژه‌ای و مرحوم راه‌چمنی آن را بیان کردند، پیگیری کردیم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور، تصریح کرد: شاید تصور شود که این مسئله برای شخص گفته می‌شود اما اکنون که دولت جدید مستقر شده است، زمان خوبی برای پیگیری این خواسته می‌تواند باشد. ما تقریبا از ۱.۵ سال پیش این ایده را به صورت طرح مدون در مجمع تشخیص مصلحت نظام، مرکز پژوهش‌های مجلس، مجلس شورای اسلامی، مرکز تحقیقات و بررسی استراتژیک ریاست جمهوری، مجموعه بررسی‌های دفتر رهبر معظم انقلاب و مجموعه‌های سیاست‌گذار و تصمیم‌گیر بیان کردیم و این ایده را ارائه دادیم که امیدواریم به عنوان یکی از برنامه‌هایی که روسای فقید پیشین برای بهزیستی داشتند، مدنظر قرار بگیرد و امید است با سیاست‌هایی که ریاست جمهوری خواهند داشت بتواند این تجربه ای که موکدا از سوی تمام تیم‌های مدیریتی سازمان در سنوات مختلف بیان شده، جامه عمل بپوشاند.

وی از نامگذاری ۳ ساختمان ستاد مرکزی به نام‌های شهید دکتر فیاض‌بخش، زنده‌یاد حجت الاسلام دکتر اژه‌ای و زنده‌یاد دکتر راه‌چمنی خبر داد و گفت: امید است این نام باقی بماند و سایرین که در سنوات آتی در بهزیستی حضور خواهند یافت با نام این عزیزان آشنا شوند و مقدمه‌ای باشد تا با راه،ایده و افکار آنها آشنا شوند و فرزندان ما هم بدانند که کار خیر ماندنی است و خدمت‌گذاری به ولی نعمتان انقلاب محرومین و مستضعفین در پیشگاه خداوند و جامعه ماندگار خواهد بود.

دکتر قبادی‌دانا با اشاره به اعطای هدیه‌ای به خانواده روسای فقید بهزیستی کشور، گفت: زن سرپرست خانواری که در ۷ سالگی دچار معلولیت شد و دست خود را در روستایی از مناطق محروم از دست می‌دهد اما امروز این دختر، خانم میانسال کارآفرین است که به فرشبافی و گلیم‌بافی پرداخته و امروز برای ۷۰ نفر اشتغال در بستر توانمندسازی سازمان بهزیستی کشور ایجاد کرده است.

رئیس سازمان بهزیستی کشور، اضافه کرد: نباید تصور شود که معلولان جسمی و ذهنی، افراد ناتوان هستند بلکه بسیاری از آنها با آموزش‌ها و سیاست‌گذاری توانمند شدند و آثار آنها در قالب هنر و سایر زمینه‌های شغلی متبلور است.

وی در پایان از رونمایی کتاب ثبت تجربیات علمی و مدیریتی روسای ادوار بهزیستی در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

متن پیام رئیس جمهور به این شرح است:
 
الَّذِینَ آمَنُوا وَهَاجَرُوا وَجَاهَدُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ أَعْظَمُ دَرَجَهً عِنْدَ اللَّهِ وَأُولَئِکَ هُمُ الْفَائِزُونَ (توبه / آیه ۲۰)
 
درگذشت دانشمند فرهیخته، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر جواد اژه‌ای، نماینده فقید رهبری در امور دانشجویان اروپا و آمریکا، موجب اندوه و تأثر عمیق گردید.
 
این عالم مجاهد افزون بر تسلط بر علوم حوزوی و دانشگاهی در فعالیت‌های مختلف علمی و دانشگاهی از جمله تأسیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان، وحدت میان دانشگاه و حوزه و نیز در سایر سمت‌های خدمتگزاری، کارنامه درخشان و ارزشمندی از خود برجا گذاشت که به عنوان الگویی برای دانش‌آموختگان معارف اسلامی همواره الهام‌بخش خواهد بود.
 
اینجانب این ضایعه را به جامعه علمی و دانشگاهی، دوستداران، خانواده مکرم آن عالم وارسته و به ویژه خانواده بزرگوار شهید آیت‌الله بهشتی تسلیت می‌گویم و از درگاه خداوند متعال برای آن مرحوم علو درجات و همجواری با ائمه اطهار (ع) و برای عموم بازماندگان صبر و سلامتی مسألت دارم.
close-link
متن پیام آیت الله سید ابراهیم رئیسی به این شرح است:
 انا لله و انا الیه راجعون
 
دریافت خبر رحلت دانشمند فرهیخته، حجت الاسلام دکتر جواد اژه‌ای موجب تأثر اینجانب شد.
 
این عالم فقید که در کنار شهید آیت الله بهشتی، از ابتدای انقلاب وجه همت خود را بر تربیت نسل‌های آینده این سرزمین قرار داد و در مسئولیت‌های متعدد فرهنگی، چه در جایگاه نمایندگی، ولی فقیه در امور دانشجویان دانشجویان اروپا و آمریکا، چه در مقام تأسیس و اداره سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان و چه در تلاش‌های علمی خود در حوزه تعلیم و تربیت، منشأ خدمات بزرگ بود.
 
این مصیبت را به همسر مکرمه ایشان - یادگار شهید بزرگوار آیت الله بهشتی - و همچنین خانواده‌های اژه‌ای و بهشتی، برادران، فرزندان و شاگردان آن مرحوم تسلیت می‌گویم.
 
خداوند آن مرحوم را با برادر شهیدش محشور کرده و به بازماندگان صبر واجر عطا فرماید.
close-link
متن پیام محمد باقر قالیباف به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم
 
 إِذَا مَاتَ الْعَالِمُ ثُلِمَ فِی الْإِسْلَامِ ثُلْمَةٌ لَا یَسُدُّهَا شَیْءٌ
 
فقدان اندیشمند گرانمایه و عالم مجاهد و مهذب حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای دکتر جواد اژه ای نماینده مقام معظم رهبری در امور دانشجویان اروپا و آمریکا و استاد دانشگاه تهران موجب تأسف و تالم گردید . ایشان از شخصیتهای برجسته و مخلص انقلاب و نظام و یاور رهبری بودند که در طول سالهای متمادی و ادوار مختلف در عرصه‌های علمی ، فرهنگی و اجرایی خدمات شایان و فراموش نشدنی را به کشور عرضه داشتند.
 
از دستاوردهای ارزشمند ایشان تاسیس و پایه گذاری سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان و مدیریت عالمانه مجموعه نخبگان جوان بود که باعث رشد و شکوفایی و سرافرازی آنان در عرصه‌های علمی بین‌المللی و زمینه‌ساز توجهات ویژه به تربیت و سازندگی نخبگان و نخبه پروری گردید.
 
ایشان با دلسوزی کم‌نظیری عمر خود را وقف تربیت نوجوانان مستعد در سراسر کشور کردند و به خصوص یکی از زمینه سازان اصلی توجه ویژه به پرورش استعداد دانش آموزان محروم بودند و بی‌ریا و مخلصانه در این راه خدمت کردند. نتیجۀ سالها مجاهدت دکتر اژه‌ای در سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان، نشانگر آن بود که آموزش عمومی و دولتی، می‌تواند پیشرو، موثر و محرومیت‌زدا باشد.
 
اینجانب ضمن عرض تسلیت به جامعه علمی ،فرهنگی و نخبگانی، شاگردان و همکاران آن مرحوم در مجموعه سازمان ملی استعدادهای درخشان و دانشگاه تهران ،دوستان ، خانواده محترم‌ ، همسر مکرم و به ویژه بیت شهید بزرگوار آیت الله دکتر بهشتی و سایر وابستگان ، برای آن روحانی جلیل القدر که اینک در جوار برادر شهیدش آرام گرفته رحمت و علو درجات و برای بازماندگان صبر و اجر از درگاه الهی مسئلت می نمایم
close-link
قله های جود و کرم در خدمت

سيدعليرضا حسيني‌بهشتي
يادمان هفتمين روز درگذشت حجت‌الاسلام دكتر جواد اژه‌اي درست گفته‌اند كه ارزشمندترين اندوخته‌هاي هر مردمي، نه منابع زيرزميني‌، نه زرادخانه‌هاي عريض و طويل و نه ذخاير ارزي و فلزات گران‌قيمت كه سرمايه انساني آن است: نيروي انساني آگاه، دانشمند، توانا، باتجربه و خلاقي كه بتواند سرمايه‌هاي اقتصادي را با تكيه بر سرمايه‌هاي اجتماعي به منبعي مولد براي توسعه همه‌جانبه، پايدار، متوازن و اصيل به ‌كار اندازد. بر همين سياق شايد اغراق نباشد بگوييم در ميان كارگزاران سرمايه انساني، دست‌اندركاران حوزه تعليم و تربيت و تبيين‌كنندگان و پديدآورندگان حوزه‌ انديشه و دانش و هنر، به نسبت ديگران از مرتبه‌ بالاتري از تاثيرگذاري در امر افزايش سرمايه انساني برخوردارند. از همين‌رو فقدان كساني كه در اين عرصه خدمت مي‌كنند، آسيبي است كه به اين سرمايه وارد مي‌شود. فقدان حجت‌الاسلام دكتر جواد اژه‌اي براي من، گذشته از پيوندهاي عاطفي نزديك، از اين بُعد نيز با تاسف بسيار همراه شد. با دكتر اژه‌اي از سال ۱۳۵3 كه با خواهرم ازدواج كرد، آشنا شدم. البته پيش از اين خويشي سببي، هم پيوند خويشاوندي نسبي از طرف مادرشان كه دخترخاله پدرم و آيينه‌اي از مكارم اخلاق بود، داشتيم و هم حضور گاه و بي‌گاه وي و برادرش علي‌اكبر را كه در فاجعه تروريستي انفجار دفتر مركزي حزب جمهوري در سال ۱۳۶۰ به شهادت رسيد به منظور تبادل نظر و گفت‌وگو در كتابخانه پدر شاهد بودم. با سفر او به اتريش كه براي ادامه تحصيلات دانشگاهي در رشته روانشناسي صورت گرفت، ديدارها كمتر شد، تا خرداد ۱۳۵۷ كه پدر براي هماهنگي و تبادل نظر با نيروهاي مبارز در امريكا و اروپا، پس از سال‌ها ممنوعيت خروج توسط ساواك، همراه با مادر و خواهر كوچكم به اتريش رفت و من و پس از من برادرم به آنها پيوستيم. پس از بازگشت‌مان به ايران و تا روز خاكسپاري پدر، ديگر يكديگر را نديديم. پدر تلاش‌هايش براي اصلاح و تحول جامعه را در دو ميدان متمركز كرده بود: تدوين مباني نظري كه همزمان با نقد وضعيت موجود، به ترسيم وضعيت مطلوب نيز بپردازد و راه رسيدن به آن را نشان دهد؛ و كشف و جذب و پرورش نيروي انساني مستعدي كه بتواند حامل و عامل رسالت سنگين اصلاح و تحول‌ باشد.

دكتر اژه‌اي كه او نيز مانند پدر بيش و پيش از هر چيز يك معلم و مربي بود، به ويژه در رابطه با ميدان دوم، به‌طور خستگي‌ناپذيري كوشا بود. در دوران دانشجويي و پس از آن در دبيرستان‌هاي اصفهان تدريس مي‌كرد. براي ادامه تحصيل و رساله دكترا نيز بر موضوع آموزش دانش‌آموزان تيزهوش متمركز شد. همزمان، رابط امين پدر و اتحاديه انجمن‌هاي اسلامي دانشجويان در اروپا و نيز مبارزان خارج از كشور بود. پس از بازگشت به ايران، مدتي در وزارت امور خارجه و پس از آن به عنوان وزير مشاور و رييس سازمان بهزيستي كشور در كابينه دولت جنگ مشغول به خدمت شد. به زودي دلش هواي كار با نسل فردا كرد و سرانجام در همان دولت مسووليت گسترش سازمان پرورش استعدادهاي درخشان را بر عهده گرفت. در همان سال‌ها به تدريس و تحقيق در دانشگاه نيز مشغول شد و بدين‌سان، به ميدان توسعه دانش نيز پا گذاشت. هم به ‌لحاظ علاقه‌ وافري كه به پدر و انديشه وي داشت و هم با توجه به سابقه همكاري با پدر در ويرايش نهايي كتاب «خدا از ديدگاه قرآن»، پس از تشكيل بنياد نشر آثار و انديشه‌هاي شهيد آيت‌الله دكتر بهشتي در سال ۱۳۷۶ مشتاقانه و بدون هيچ چشمداشتي، مسووليت بازبيني و ويرايش نهايي آثار را برعهده گرفت. در آخرين روزها و واپسين گفت‌وگوهايي كه داشتيم، وضعيت ويرايش نهايي تفسير قرآن هفت جلدي شهيد آيت‌الله دكتر بهشتي با عنوان «در مكتب قرآن» و نيز كتاب «تقيه: هدف‌پايي، نه خودپايي» از ايشان را كه قرار است به زودي به زيور طبع آراسته شود با يكديگر براي آخرين بار وارسي مي‌كرديم. عشق، پشتكار و شور و اشتياق او در اين عرصه همانند همه عرصه‌هاي ديگري كه در آن خدمت مي‌كرد، كم‌نظير بود. از اينكه صوت بخش‌هايي از درسگفتارهاي تفسيري كه سال‌ها در پي يافتنش بوديم پيدا شده بود، اظهار شعف مي‌كرد. اميدوار بودم كه انتشار اين كتاب‌ها و نيز برخي ديگر از آثار باقيمانده را با چشمان خود ببيند كه متاسفانه تقدير به‌ گونه‌اي ديگر رقم خورد. در اندوه از دست دادن چنين افراد خدومي صدالبته غم فراق سنگين است، به ويژه دكتر جواد اژه‌اي كه در عرصه خدمت، جود و كرم را به قله‌هايي بلند رساند.

روزنامه اعتماد
close-link
متن پیام حجت‌الاسلام و المسلمین محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی به این شرح است:

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم

انا لله و انا الیه راجعون

درگذشت جناب حجت‌الاسلام والمسلمین جواد اژه‌ای، نماینده مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) در اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان اروپا، استاد دانشگاه و مؤسس و مدیر پیش‌کسوت دبیرستان‌های سمپاد و داماد شهید مظلوم بهشتی و برادر شهید علی‌اکبر اژه‌ای (از هم‌رزمان شهید بهشتی و شهدای ارجمند هفتم تیر) را به خانواده معزز، جامعه دانشگاهی و دوستان و آشنایان ایشان تسلیت عرض می‌نمایم و از خداوند متعال برای ایشان رحمت و مغفرت و برای بازماندگان صبر و اجر خواستارم. ایشان در طول سالیان متمادی، عضویت در هیئت امنای دانشگاه سوره سازمان تبلیغات را برعهده داشتند و همواره در ابراز لطفشان نسبت به حقیر، از جایگاه ویژه و منحصربه‌فرد سازمان تبلیغات اسلامی به‌عنوان یک نهاد انقلابی خدمت‌گزار به ملت و نظام سخن می‌گفتند و همواره از مشاورت و خیرخواهی خود، این بنده و مجموعه سازمان را منتفع می‌نمودند. امید آنکه با خوبان شهید انقلاب اسلامی همچون شهید والا مقام، بهشتی عزیز محشور شوند.
close-link
متن پیام سید حسن خمینی به این شرح است:

بسمه تعالی
 
برادران گرامی جناب آقای دکتر محمد رضا بهشتی و جناب آقای دکتر علیرضا بهشتی دامت تأییداتهما
 
درگذشت حضرت حجه الاسلام و المسلمین آقای شیخ جواد اژه ای را صمیمانه خدمت حضرات مستطاب عالی و سایر بازماندگان محترم به ویژه همسر مکرمه آن مرحوم و فرزندان داغدارشان تسلیت عرض می نمایم.
 
خدای متعال آن فقید سعید را با اولیاء خویش محشور دارد و به همه مصیبت دیدگان صبر و اجر مرحمت فرماید.
close-link
متن پیام علی لاریجانی به این شرح است:

انا لله و انا الیه راجعون
 
درگذشت عالم خدوم و با اخلاص، حجةالاسلام و المسلمین جناب  آقای دکتر  جواد اژه ای  را به خاندان معزز آیت الله شهید دکتر بهشتی، علی الخصوص همکار گرامی، جناب آقای دکتر محمدرضا بهشتی و دیگر بازماندگان  تسلیت عرض می کنم.
 
خدمات ارزنده‌ علمی و فرهنگی این روحانی فاضل و با همت ، معرّف چهره‌ ای باابتکار  از   عالمِی خدمتگزار است.
 
از خداوند متعال علوّ درجات آن مرحوم و رحمت و مغفرت الهی برای ایشان و صبر و اجر برای بازماندگانشان را مسألت می کنم.
close-link
متن پیام دکتر صالحی به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم
الَّذِينَ آمَنُوا وَهَاجَرُوا وَجَاهَدُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ أَعْظَمُ دَرَجَهً عِنْدَ اللَّهِ  وَأُولَئِكَ هُمُ الْفَائِزُونَ
 
در این ایّام حزن انگیز و روح فرسا که جامعة بشری از جمله ملّت بزرگ ایران در حال مبارزه با ویروس منحوس کرونا و صیانت از سلامت و صحّت عزیزانِ خود هستند، خبر رحلت عالمِ مجاهد و روحانی وارسته، حضرت حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای دکتر جواد اژه¬ای بر رنج و محنتِ خدمتگزاران میهن عزیز اسلامی و اعضای خانوادة بزرگ نهضت عظیم اسلامی افزود.
آن فقید سعید به واسطة فراست جبلّی و حُسن سلوک خود با اقشار مختلفِ فرهیختگان و بزرگان نهضت امام خمینی (ره) و همچنین به علّت انتساب به خاندان جلیل القدر و دانش پرورِ صدر، به مرور ایّام و در گذر زمان به چندین هنر آراسته شد و از جایگاهی ویژه در میان اهل فضل و دانش برخوردار گردید. اینجانب به واسطة توفیق خدمتگزاری به نظام اسلامی در نهادها و مؤسسات دولتی و دانشگاهی از جمله وزارت علوم ، تحقیقات و فنّاوری ، وزارت امور خارجه و دانشگاه صنعتی شریف با فعالیت ها، خدمات و روش و منشِ این دانشمندِ نیکوخصال آشنایی حاصل کردم و به روشنی دریافتیم که مقام و منزلت آن بزرگوار، تنها نشأت یافته از انتساب نسبی و سببی به چهرة درخشان و کم نظیرِ انقلاب اسلامی، شهید والا مقام دکتر سیّد محمّد بهشتی (اعلی الله مقامه الشریف) نیست. ایشان افزون بر طی مراحل و کسب مدارج حوزوی و دانشگاهی به هنگام ضرورت در قارّة اروپا به تبلیغ و تبیین مبانی و اصول نهضت اسلامی پرداخت و در دوران زعامت و ولایت رهبر فرزانة انقلاب اسلامی (مُدّ ظله العالی) به  عنوان نمایندة معظم له در امور دانشجویان ایرانی در اروپا و آمریکا فعالیّت نمود و برای سالیان متمادی نیز در جایگاه¬های مرتبط با حوزة علم و فرهنگ از جمله ریاست هیئت امنای سازمان ملّی پرورش استعدادهای درخشان و ریاست دانشکدة روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران به ایفای نقش پرداخت.
اینجانب بدون تردید ضایعة فقدان آن روحانی عالیقدر و صاحب فضیلت را خسرانی عظیم برای جامعة علمی و فرهنگی کشور می دانم و اکنون که پیکر مطهّر ایشان در جوار آرامگاه شهدای 72 تن آرمیده است، از درگاه حضرت احدّیت ، مسألت می نمایم تا این عالمِ عامل را در رکاب شهیدان والامقام انقلاب اسلامی، جلیس و همنشین سرور و سالار شهیدان، حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و شهدای صدرِ اسلام قرار دهد. بمنّه و کرمه
 
زمُلک تا مَلکوتش حجاب برگیرند                                    هر آن که خدمتِ جامِ جهان نما بکند 
close-link
متن پیام سعید خطیب زاده به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم
 
انا لله و انا الیه راجعون
 
با کمال تاسف و تاثر، در روزهای غمبار خزان ستارگان درخشان جامعه نخبگان علمی و فرهنگی کشور، در سوگ ارتحال معلم‌ و استاد فرزانه، عالم مجاهد و متخلق حجت الاسلام و المسلمین دکتر جواد اژه‌ای نشسته‌ایم.
 
حجت الاسلام والمسلمین دکتر اژه‌ای داماد ارشد و تربیت یافته مکتب شهید والامقام دکتر بهشتی رحمت الله علیه بود که سال ها افتخار شاگردی و تلمذ در محضر آن فقیه و متفکر عالی مقام و وارسته را داشت، عمر بابرکت خویش را با نبوغ و خلاقیت در یکی از اساسی ترین و مهمترین مسئولیت های ماندگار کشور در مدیریت آموزش و پرورش فرزندان تیزهوش و نابغه از نسل نوجوان و جوان این مرز و بوم بعنوان سرمایه های ملی ایران عزیز و تاسیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان و همچنین مسئولیت نمایندگی مقام معظم رهبری در امور دانشجویان اروپا و آمریکا صرف نمود.
 
 این معلم متواضع، نمونه برجسته زیست متعالی بود که همه وجود و عمر با برکت خویش را در تربیت فرزندان ایران اسلامی صرف کرد.
 
 اینجانب همانند بسیاری دیگر افتخار شاگردی و بهره مندی از دستان پر مهر و محبت و فکر و اندیشه ناب ایشان همچون پدری دلسوز ، روحانی و معنوی را داشتم.
 
اینجانب ضایعه بزرگ فقدان آن معلم دلسوز و اندیشمند فرهیخته را به محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی، بیت معظم شهید دکتر بهشتی به خصوص همسر مکرمه و فرزندان ایشان و آحاد جامعه دانشگاهیان و حوزویان به خصوص شاگردان ایشان تسلیت و تعزیت عرض می‌‌نمایم. از درگاه خداوند سبحان برای ایشان علو درجات و همجواری با شهدا به خصوص شهید بهشتی و برادر شهیدش و برای خانواده شریف ایشان و کلیه بازماندگان صبر و اجر مسئلت می نمایم.
close-link
متن پیام محمد رضا واعظ مهدوی به این شرح است:

مِنَ المُؤمِنینَ رِجالٌ صَدَقوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَیهِ ۖ فَمِنهُم مَن قَضىٰ نَحبَهُ وَمِنهُم مَن یَنتَظِرُ ۖ وَما بَدَّلوا تَبدیلًا
 
در میان مؤمنان مردانی هستند که بر سر عهدی که با خدا بستند صادقانه ایستاده‌اند؛ بعضی پیمان خود را به آخر بردند ، و بعضی دیگر در انتظارند؛ و هرگز تغییر و تبدیلی در عهد و پیمان خود ندادند :
 
 قرآن کریم: سوره احزاب ؛ آیه ۲۳
 
دست تقدیر در این روزگار کرونایی، جدایی از بزرگان و فرهیختگانی را مقرر داشته است که فقدان هریک ضایعه ای جبران ناپذیر بر پیکر واحد بشریت رقم می زند.
 
درگذشت غمبار حجت الاسلام و المسلمین دکتر جواد اژه ای ، استاد روانشناسی دانشگاه تربیت مدرس ، وزیر اسبق بهزیستی ، معاون فرهنگی نخست وزیر، پایه گذار مدارس استعدادهای درخشان در کشور ،  رئیس هیات مدیره و هیات امناء سازمان اسلامی دفاع از حقوق کودکان (کافل)، و نماینده مقام معظم رهبری در امور دانشجویان ایرانی در اروپا، ضایعه ای جبران ناپذیر برای جامعه علمی و اجرایی میهن و همه خدمتگزاران راستین انقلاب اسلامی و نیک اندیشان و نیکوکاران کشور است. او که بیش از چهل سال صادقانه زندگی کرد و همواره شجاعانه خروشید و قلبش مالامال از عشق ضعفا و مستضعفان بود ؛ او که طی چهل سال مدیریت و خدمت، زاهدانه زیست و ذره ای از بیت المال نیاندوخت ، او که علم و عمل را با صلابت درهم آمیخت، او که دلسوز و درد مند بود؛ او که نمونه و الگویی از مدیران طراز انقلاب اسلامی بود ، اینک درمیان ما نیست.
 
اینجانب که سالها در نخست وزیری تحت مدیریت مستقیم ایشان خدمتگزار بودم ، در پیشگاه خداوند متعال نیکی و صداقت و پاکدستی و حساسیت به بیت المال ، ایشان را شهادت می دهم ؛ وخدای بزرگ را بر ورع و زهد و صرفه جویی و قناعت ایشان ، و نیز پیگیری و پشتکار و  رویکرد علمی و توان مدیریتی او گواه می گیرم.
 
روحش شاد و روانش متعالی باد.
 
اینجانب فقدان این روحانی دانشمند و نیکوکار و نیک اندیش را به بیت معظم شهید مظلوم آیت الله دکتر بهشتی ، و اعضا هیات امناء و همکاران هاسب ، علی الخصوص جناب مهندس طحایی مدیر عامل محترم سازمان اسلامی دفاع از حقوق کودکان ( کافل ) و سایر اعضاء هیات امنا و هیات مدیره این سازمان خیریه ، و نیز محضر مقام معظم رهبری  و انجمنهای اسلامی دانشجویان و فارغ التحصیلان اروپا تسلیت عرض می کنم و از ذات اقدس خداوند باری تعالی برای آن عزیز فرهیخته رحمت واسعه و علو درجات مسئلت می نمایم.
close-link
متن پیام دکتر سید احمد حسینی به این شرح است:
 انا لله واناالیه راجعون
 
درگذشت تاسف بار حجت الاسلام والمسلمین دکتر جواد اژه ای داماد شهید بزرگوار آیت الله دکتر بهشتی و استاد دانشگاه تربیت مدرس که خدمات ارزشمندی را در عرصه های مختلف به مردم شریف ایران اسلامی نموده بودند را به خانواده محترم و بیت شهید والامقام  آیت الله دکتر بهشتی و همه دانشگاهیان عزیز تسلیت عرض میکنم.
 
از خداوند سبحان برای آن روحانی پرتلاش وخدمتگزار، علو درجات وبرای بازماندگان و بستگان عزیزشان صبری جمیل مسالت می نمایم.

 
close-link
متن پیام تولیت آستان قدس رضوی به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم
 
إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَ الَّذِینَ هاجَرُوا وَ جاهَدُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ أُولئِکَ یَرْجُونَ رَحْمَتَ اللَّهِ وَ اللَّهُ غَفُورٌ رَحِیمٌ‌
 
خبر درگذشت عالم جهادگر و پرتلاش در مسیر اعتلای نهضت علمی کشور، حضرت حجت الاسلام و المسلمین دکتر جواد اژه ای داماد گرامی شهید بهشتی، مایه تأثر و تألم فراوان گردید.
 
آن عالم ربانی که با ابداعاتی ماندگار هم چون تشکیل انجمن‌های اسلامی دانشجویان در اروپا و مدارس استعدادهای درخشان، نقشی بی بدیل در شتاب گیری جریان علمی کشور ایفا کرده بود، در سال های با برکت عمر خویش شجره طیبه پرورش نخبگان دانشمند، مومن، متعهد و انقلابی را بر جای گذاشت و به یکی از مصادیق جریان پرثمر وحدت حوزه و دانشگاه بدل گردید.
 
اینجانب از جوار مضجع منور رضوی ضمن عرض تسلیت این ضایعه به محضر رهبر معظم انقلاب و خانواده ارجمند ایشان، برای آن مرحوم علو درجات و همجواری با برادر شهیدش و برای بازماندگان صبر و اجر جزیل از درگاه ایزد منان مسئلت می نمایم.
close-link
متن پیام دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به این شرح است:

«إنا للّه و إنا إلیه راجعون»
 
درگذشت عالم مجاهد و فاضل کوشا، مرحوم مغفور حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر جواد اژه‌ای (رحمة الله علیه)، باعث تألم خاطر و تأثر فراوان گردید.
 
اینجانب ضایعه فقدان آن معلم دلسوز و اندیشمند فرهیخته را به بیت مکرم ایشان، جامعه علمی و نخبگانی کشور، عموم شاگردان و علاقمندان به ایشان تسلیت عرض نموده و از خداوند متعال برای آن فقید سعید علو درجات و همنشینی با اولیا الهی و برای خانواده معظم ایشان و دیگر بازماندگان از درگاه خداوند متعال صبر و اجر مسألت دارم.
close-link
متن پیام ابوذر ابراهیمی‌ترکمان به این شرح است:

انا لله و انا الیه راجعون
 
رحلت جانگداز حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر جواد اژه‌ای، نماینده حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان ایرانی در اروپا و آمریکا، ضایعه مولمه و ثلمه جبران ناپذیر است. ایشان در طول عمر خویش همواره در خدمت جامعه دانشگاهی بود و چه پیش از انقلاب و چه پس از انقلاب همواره در مسیر خدمت گام برداشت.
 
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در کسوت وزیر بهزیستی خدمات ارزشمندی برای مددجویان انجام داد و نیز در تربیت دانش آموزان در سالیان مسئولیتش در سمپاد، کوشید تا نسل جوان را دلسوزانه حمایت کند و همچنین همواره حامی و ملجا دانشجویان عزیز ایرانی در اروپا و آمریکا بود.
 
در مکتب شهید بهشتی(ره)، مدارا و انصاف و شکیبایی آموخت و اکنون به برادر شهیدش پیوست. خداوند اعلی ایشان را قرین رحمت واسعه خود گرداند و به بازماندگان و دوستداران ایشان صبر واجر عنایت کند.
close-link
متن پیام منصور غلامی به این شرح است:

" إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ"
 
به مشیّت مقدّر و رضای پروردگار سر فرود می‌آوریم و به تلخی و درد، دریغاگوی غیاب مردی می‌شویم که مرگ، هرگز نمی‌تواند نام و نشانش را بمیراند.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین جواد اژه‌ای، مسافر دیار باقی شد و اکنون خانواده بزرگ آموزش عالی در ماتم اوست؛ انسان بی‌نظیری که به رنج او و هم‌رنج‌هایش، گنجی چون سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان (سمپاد) به میراث باقی مانده است. او را به مهر بدرقه می‌کنیم که به نیکی و دیگردوستی، سزاوار همجواری با رحمت لایزال ابدی است.
 
از درگاه حضرت احدیت برای آن مرحوم رحمت و مغفرت و برای سایر بازماندگان ارجمند صبر، بردباری و سلامتی آرزو می‌کنیم.
 
آرزومندیم وجود همه مردم عزیز در سراسر ایران زمین بی بلا باقی بماند و به مرحمت خداوند جان‌بخش، بلا رخت از این دیار بربندد.
close-link
متن پیام غلامعلی حدادعادل به این شرح است:

بسمه‌تعالی
 
خبر درگذشت دوست گرامی خود، جناب آقای دکتر جواد اژه‌ای را در بهت و ناباوری دریافت کردم و بسیار متاثر شدم. اینجانب با مرحوم دکتر اژه‌ای چهل سال سابقۀ دوستی و همکاری داشتم. او یک روحانی درس‌خوانده و دانشگاه‌دیده و به‌حقیقت تجسم وحدت حوزه و دانشگاه بود. در کارنامه پربار او هر چه هست، خدمت به ایران و اسلام و انقلاب و جمهوری اسلامی است. وی به استعدادهای درخشان عشق می‌ورزید و در دهه‌های پس از پیروزی انقلاب هیچکس به اندازۀ او به تربیت آنها همت نگماشت و تلاش نکرد.
 
شادروان دکتر اژه‌ای شخصیتی محترم و متین داشت و بسیار نجیب و سلیم‌النفس بود و داعیۀ منصب و مقام نداشت. خدمات او به انجمن‌های اسلامی دانشجویان ایرانی در اروپا فراموش‌نشدنی است.
 
فقدان این مرد دوست‌داشتنی و خدوم را به همسر ارجمندشان سرکار خانم دکتر بهشتی و دیگر بازماندگان تسلیت می‌گویم و برای آن مرحوم از خداوند کریم طلب علو درجات می‌کنم.
close-link
متن پیام محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور به این شرح است:

در صفحه شخصی خود در اینستاگرام با تسلیت درگذشت حجت الاسلام جواد اژه‌ای نوشت: باخبر شدم که متاسفانه بیماری منحوس کرونا، حجت‌الاسلام والمسلمین جواد اژه‌ئی را نیز از ما گرفت. درگذشت ایشان برای اینجانب بسیار غم‌بار و برای نظام تعلیم و تربیت کشور، ثلمه جبران‌ناپذیری است.
واعظی اظهار داشت: اژه‌ئی همه ویژگی‌های مدیر تراز انقلاب اسلامی- از قبیل دانش، تخصص، تقوا، ممارست و ... - را در خود داشت و از نمادهای تجمیع تخصص و تعهد در مدیریت به شمار می‌رفت.
وی خاطرنشان کرد: به عنوان داماد شهید بزرگوار، آیت‌الله دکتر بهشتی ادامه‌ دهنده راه او در عرصه تعلیم و تربیت بود و خود را وقفِ آموزش و پرورش چندین نسل از جوانان مستعد این دیار کرد.
رییس دفتر رییس جمهوری تاکید کرد: آن مرحوم بیش از دو دهه از عمر پربارش را صرف تاسیس و بالندگی سازمان پرورش استعدادهای درخشان کرد و بدون تردید در همه موفقیت‌هایی که به برکت پرورش‌یافتگان مدارس سمپاد نصیب کشور شده، سهیم است.
واعظی تصریح کرد: اینجانب درگذشت این شخصیت فرهیخته، دانشمند و خدوم را به بازماندگان گرامی‌شان، خانواده بزرگ سمپاد و عموم ملت شریف ایران تسلیت عرض می‌کنم. از درگاه حضرت باری‌تعالی برای آن مرحوم علو درجات و غفران الهی و برای خانواده و دوستداران‌شان، تسلی و صبر مسالت می‌کنم.
close-link
متن پیام محمد شریعتمداری به این شرح است:

درگذشت حجت‌الاسلام والمسلمین  دکتر جواد اژه‌ای؛ استاد ممتاز و دانشمند فرهیخته موجب تاثر و تالم اینحانب شد.
زنده یاد  دکتر جواد اژه ای در طول سالیان خدمت خود منشا خدمات  فراوانی در حوزه علم و دانش و استعدادیابی جوانان و پرورش نجلگان کشور بود و در راه ارتقاء،رشد،توسعه ودرخشش استعدادهای این مرزو بوم، تلاش و مجاهدت های فراوانی کرد.
بی شک درگذشت این بزرگوار، ضایعه بزرگی برای جامعه علمی و فرهنگی کشور به شمار می رود.
اینجانب با عرض تسلیت به خانواده محترم ایشان، از خداوند متعال علوّ درجات و رحمت و مغفرت الهی برای آن مرحوم و صبر و اجر برای بازماندگان مسألت دارم.
close-link
متن پیام دکتر ولایتی به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم
 
انالله و انا الیه راجعون
 
ضایعه درگذشت مرحوم حجت الاسلام والمسلمین دکتر جواد اژه ای نماینده مقام معظم رهبری در امور دانشجویان ایرانی خارج ازکشور  که سال های طولانی را در سنگرهای مختلف و در همراهی با رهبری انقلاب و نظام مقدس جمهوری ایران سپری نمود و خدمات واثرات ماندگار ی را از خود برجای گذارد موجب تاسف و تاثر فراوان گردید.
 
مرحوم دکتر اژه ای همواره در حوزه علم، دانش، فرهنگ و اندیشه تلاش های فراوانی داشته که تاسیس و ریاست سازمان استعدادهایدرخشان، ریاست سازمان بهزیستی و سال های طولانی فعالیت در خصوص دانشجویان ایرانی خارج از کشور نمونه های ارزشمندفعالیت های صادقانه این شخصیت برجسته می باشد.
 
اینجانب ضایعه در گذشت ایشان را به جامعه بزرگ علمی و دانشگاهی کشور، خانواده معزز شهید بهشتی و بیت مکرم تسلیت و تعزیتعرض نموده، برای آن مرحوم رضوان و رحمت واسعه الهی و برای بازماندگان، شاگردان و علاقه مندان صبر و اجر آرزومندم.
close-link